Понад 80 людей загинули в Індонезії від отруєння підробленим алкоголем

11 квітня 2018, 00:26
За словами медиків, які отруїлися підробленим спиртним пацієнти надходять з утрудненим диханням, помутнінням свідомості і порушеннями зору

Фото: pixabay.com

Понад 80 людей загинули в Індонезії від отруєння контрафактним алкоголем за останній місяць, число загиблих тільки за останню добу склало більше 20 осіб. Про це повідомив у вівторок офіційний представник індонезійської поліції Сетіо Васісто, передає агентство Bloomberg.

За словами представника поліції, найбільше від хвилі отруєнь підробленим спиртним постраждала провінція Західна Ява, де померли понад 50 осіб. У столиці країни Джакарті померла 31 людина.

Реклама

За словами медиків, пацієнти, які отруїлися підробленим спиртним, надходять з утрудненим диханням, помутнінням свідомості і порушеннями зору. У державну клініку в одному з передмість Бандунга, столиці Західної Яви, що має лише 19 ліжок, за останній місяць надійшли 93 людини з подібним отруєнням. Пацієнтів доводиться відправляти в інші лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Поліція не знайшла доказів того, що за масовим отруєнням населення стоїть один підпільний виробник. Поліція Західної Яви повідомила, що заарештувала сімох людей, підозрюваних у виробництві і продажу контрафактного спиртного, але ніякого зв'язку між ними не було виявлено.

Реклама

Виробництво контрафактного алкоголю є поширеним нелегальним бізнесом в Індонезії, де діють високі податки на спиртне, введені під тиском консервативних мусульманських кіл. Причиною отруєння є отруйний метанол, який виробляється як побічний продукт виготовлення підробленого алкоголю, відзначає Блумберг. Іноді жертвами стають іноземці. Деякі уряди попереджають туристів, які вирушають на індонезійські острови Балі і Ломбок, бути обережними з місцевими спиртними напоями.

Нагадаємо, на Волині школяр впав у алкогольну кому.

Нагадаємо, раніше в підмосковному Подольську 10-річний хлопчик помер, отруївшись незрозумілою рідиною в пляшці з-під лимонаду. Хлопчик гуляв зі своїм семирічним братом у дворі. Там вони знайшли відкриту пляшку з-під лимонаду з невстановленої рідиною. Старший брат випив певну її кількість, запропонував молодшому, але той відмовився.

Реклама

Тим часом, вчені з'ясували, що дешеві ковбаси, сосиски, напівфабрикати, тверді сири, рибні консерви і солодощі увійшли в п'ятірку найнебезпечніших продуктів, які викликають найбільш небезпечні хвороби.

У свою чергу, лікарі дали важливі поради про те, що потрібно робити в першу чергу при перших симптомах харчового отруєння. Медики наголосили, що отруєння можна лікувати в домашніх умовах тільки при легкому ступені інтоксикації, а якщо з'явилися загрозливі симптоми інтоксикації, необхідна госпіталізація. Особливо якщо причиною отруєння стали гриби, консервовані продукти, алкогольні напої.