На харчові звички людини може впливати генетика – extyst

7 жовтня 2017, 15:38
В ході роботи вченим вдалося виявити дві ділянки ДНК, що несуть відповідальність за підвищену чутливість до деяких смаків

Фото: spletnik.ru

На властиві людині харчові звички здатна впливати його генетика. До відповідних висновків прийшли в ході досліджень вчені з США, що представляють Університет штату Іллінойс, інформує Daily Mail.

В ході роботи вченим вдалося виявити дві ділянки ДНК, що несуть відповідальність за підвищену чутливість до деяких смаків. Відзначається, що одна з ділянок відповідає за те, що індивід не відчуває симпатії до певних продуктів, поки друга навпаки відповідальний за їжу. Так, вчені в рамках дослідження вивчили харчові звички більше 150 дітей, чий вік складав від двох до чотирьох років, до того ж усіх "добровольців" розділили попередньо на три групи.

Виявилося, що за відмову дитини від якоїсь конкретної їжі відповідають гени. Вони здатні посилювати в продуктах гіркий присмак, що робить таке частування в очах дитини менш привабливим, а це лише доводить значиму роль генетики в харчових вподобаннях.

Read more: http://www.orthodox.od.ua/main/19008-na-pischevye-privychki-cheloveka-mozhet-vliyat-genetika-issledovanie.html#ixzz4ulWFoX7p