Названо найнебезпечніші місця для поширення коронавірусу

26 серпня 2020, 12:52
У ресторанах і офісах шанс захворіти на COVID-19 невеликий, вважають вчені

Основним способом передачі коронавірусної інфекції від людини до людини є повітряно-крапельний.

Як повідомляє Deutsche Welle, такими є результати дослідження німецького Інституту імені Роберта Коха.

Реклама

При цьому дослідники відзначають, що вірус активно поширюється не лише при кашлі або нежиті, а й навіть під час дихання.

Водночас шанс заразитися при торканні поверхні з вірусом – в офісах, супермаркетах, під'їздах – набагато нижчий.

Головним місцем поширення COVID-19 німецькі вчені називають закриті приміщення, де складно дотримуватися соціальної дистанції.

Реклама

Читайте також:

Найчастіше інфекція розходиться між членами однієї сім'ї – в середньому кожен хворий родич заражає 3,2 людини.

На наступному місці – будинки для літніх людей, де, за підрахунками вчених, один носій передає вірус 19 іншим людям. При цьому в центрах для біженців від однієї людини заражаються ще 21.

Реклама

На свіжому повітрі інфекція передається набагато рідше. У ресторанах, готелях і офісах заразитися теж складніше.

Водночас оцінити небезпеку передачі COVID-19 в громадському транспорті практично неможливо через складність з визначенням пасажира, який поширив інфекцію.

Повторивши висновки Всесвітньої організації охорони здоров'я, німецькі дослідники вказують на провину молодого населення – вважаючи себе менш схильними до ризику, вони безвідповідально підходять до заходів захисту і не усвідомлюють, що можуть заразити інших.

Пріоритетним способом боротьби з поширенням вірусу вчені називають особисті запобіжні заходи – соціальне дистанціювання і носіння захисних масок.

Нагадаємо, що зараз у світі налічується 23,9 млн людей з підтвердженим COVID-19. Однак неофіційно їх кількість може бути значно вищою.

А про те, як захищається від інфекції перший президент України Леонід Кравчук, дивіться у відеосюжеті: