Кухар-українець готує найсмачніший португальський десерт

1 березня 2018, 23:52
У Віталія Варави, який працює в Лісабоні, тістечко Паштел де нату замовляють навіть місцеві ресторани

Кухар-українець готує найсмачніший португальський десерт. У Віталія Варави, який працює в Лісабоні, тістечко "Паштел де ната" замовляють навіть місцеві ресторани.

Затишне кафе в центрі Лісабона. Тут навряд чи можна знайти вільний столик. Сьогодні на обід португальська страва – запечена тріска, вимочена в молоці, і українська – голубці. У виконанні португальського повара. Під чуйним керівництвом українки.

Реклама

Поки Сніжана ділиться секретами української кухні, її чоловік – господар кафе Віталій – осягає португальську.

Він 18-й рік в Португалії. Кондитер за професією, залишив батьківщину, щоб спробувати себе за кордоном. Влаштувався в місцеву кондитерську і згодом відкрив власну.

Різдвяний пиріг з горіхами і фруктами, мармелад з яєчних жовтків, солодкі пампушки з листкового тіста. А ось і "королева" португальських солодощів. "Паштел де ната" в перекладі це тістечко з вершками.

Реклама

Цей десерт відомий у всьому світі. Щоб його спробувати, багато туристів спеціально їдуть до Португалії. І національний десерт португальські ресторани купують у українського кондитера.

Листкове тісто в спеціальних формочках і крем, його Віталій завжди готує особисто. Півгодини в духовці і десерт готовий.