Фото: Pixabay
У Лос-Анджелесі відкрився музей з найнезвичайнішими стравами на планеті, який, на перший погляд, нагадує ресторан, поки не знаєш, що подають.
Місцеве куховарство покуштувати захоче далеко не кожен – тут подають ферментоване м'ясо акули, салат з кажаном, сир з личинками та інші страви з малоприємними інгредієнтами.
Окремі відвідувачі зізнаються, що в меню взагалі немає нічого, що вони погодилися б пережувати. Але для деяких народів або окремих регіонів такі страви є звичайними або національною традицією.
Найбільше уваги у відвідувачів приваблюють око вівці в томатному соусі, китайське вино, настояне на мишах, статеві органи бика і салат з кажаном. Але кількість експонатів зростає.
"Нашої експозицією ми залучаємо відвідувачів, які усвідомлюють, що їжа, яка у них викликає огиду, для когось може бути делікатесом. Може бути й дзеркальна ситуація: когось відвертають наші улюблені страви", – говорить головний куратор музею Ентоні Морей.
Тому організатори і вирішили не просто відкрити музей, а й запустити дегустаційний бар, щоб бажаючі могли спробувати або хоча б відчути запах чогось незвичайного.
Нагадаємо, раніше музей огидної їжі відкрився і в шведському місті Мальме – в ньому показують сумнівні делікатеси з усього світу.
Також раніше ми писали про десять найгостріших страв у світі.