Солодкі витвори мистецтва: авторські цукерки підкорили Австралію

12 лютого 2019, 13:04
Як і сто років тому, солодощі з чорного, білого і молочного шоколаду преміум-класу тут виготовляють вручну

Бо кислинка начинки врівноважить солодкість шоколаду

До міжнародного Дня всіх закоханих залишилося всього два дні, а, як відомо, найпопулярніші подарунки в це свято – це квіти і шоколад. Щоб впоратися з солодкими замовленнями, австралійським кондитерам-шоколатьє доводиться працювати буквально 24 години на добу.

Реклама

Кипить робота і на кондитерській фабриці в Аделаїді – шоколад тут ллється рікою. До Дня Всіх Закоханих солодощі розкуповують найбільше. Тут роблять авторські цукерки преміум класу, попит на які величезний.

Як і сто років тому, коли фабрику тільки заснували, їх виготовляють вручну. Висока якість продукції гарантує повний цикл виробництва: від обсмажування какао-бобів і до упаковки подарункових наборів.

"Тут важко встояти перед спокусою. Звичайно, у кожного з нас – свої улюблені цукерки. Але ми намагаємося обходити ті приміщення, де їх роблять, щоб не піддаватися спокусі. Смак наших цукерок дійсно неймовірний", – ділиться враженнями про роботу шоколатьє Сільвана Агостіно.

Тут роблять цукерки з чорного, білого, молочного шоколаду найвищої якості, з фісташками, мигдалем або з сезонними фруктами – полуницею ітавишнею. Це лише мала дещиця з понад 250 найменувань місцевих цукерок.

Реклама

"Нашим покупцям ми нагадуємо – цукерки не можна зберігати в холодильнику, там структура шоколаду змінюється. Краще знайти найхолодніше місце в будинку і покласти їх там. Втім, як показує практика, наші вироби не залежуються – їх з'їдають дуже швидко", – каже директор фабрики з маркетингу Фіона Кравчик.

Хороше дешевим бути не може, кажуть в Австралії. Ціна однієї шоколадної цукерки в фірмових магазинах стартує від одного австралійського долара, а великий святковий набір до Дня Святого Валентина може досягати і 200 доларів.

Нагадаємо, в минулому році американські медики з Університету Лома Лінда довели, що вживання 48 грамів шоколаду покращує здатність до навчання і запам'ятовування.

Також ми писали про дерево "супер-какао", яке за допомогою редагування генів вивели вчені з Пенсільванського університету.