Британські вчені провели дослідження і з'ясували, що какао цілюще впливає на мозок людини.
Це пояснюють тим, що в какао міститься унікальний набір флавонолів (рослинних антиоксидантів), передає Daily Mail.
За словами вчених, флавоноли містяться не тільки в какао-бобах, а й у багатьох фруктах і овочах, а потрапляючи в людський організм вони поліпшують роботу судин.
Вчені розділили добровольців на дві групи: перша випила дві порції какао, насиченого флавонолами, а друга – без рослинних антиоксидантів.
Після цього вчені оцінили якість кровопостачання мозку добровольців, попросивши їх подихати кілька хвилин повітрям з високою концентрацією кисню і вирішити кілька простих і складних задач на кмітливість.
Вживання какао з великою кількістю флавонолів значно знизило вплив вуглекислого газу на мозок добровольців, і вони впоралися з важкими завданнями на 11% швидше за інших учасників дослідження.
Нещодавно ми писали, що пацієнти з коронавірусом, у яких є навіть невелике зниження рівня кисню в крові, піддаються підвищеному ризику смерті.