Українка в Китаї: Тут точно знають винуватця коронавірусу

29 січня 2020, 18:09
У Піднебесній не вірять, що інфекція вирвалася з мікробіологічної лабораторії

/ Фото: Getty Images

Китайська влада і телебачення навіть не згадували про те, що спалах нового типу коронавірусу в Ухані міг статися після того, як інфекція вирвалася з лабораторії міського інституту вірусології.

Цього тижня низка ЗМІ повідомили про роботу китайських вчених зі штамами коронавірусу – або як біологічної зброї, або для розробки вакцини від мікроорганізмів, що знищують поголів'я свиней.

Реклама

Українка Катерина Лі, яка вже шість років живе з сім'єю в Чженчжоу, заявила сайту "Сьогодні", що вперше про це чує.

"Тут точно знають винуватця коронавірусу. Це кажани. Навіть не так вони, як рік Щура, що настав. Адже за традицією, ті, хто народилися в рік Щура, на знак благословення повинні з'їсти м'ясо "своєї" тварини. От, хтось купив на ринку заражених нічних кажанів", – стверджує Катерина.

Водночас українка зазначила, що кажани не входять до щоденного раціону жителів КНР. До того ж їхнє м'ясо є делікатесом – мало хто може собі дозволити скуштувати таку страву.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Вам показують зовсім не те": українка, яка живе в Китаї, розповіла правду про коронавірус" на нашому сайті.

Реклама