У США розкрили секрети видобутку кленового сиропу

6 березня 2019, 16:13
Із сорока літрів кленового соку виходить тільки один літр сиропу

У США почався сезон варіння кленового сиропу. Сік добувають так, як в Україні березовий – просто з дерева. Набирають відрами і за три місяці націжують багато. Але сиропу з того об’єму виходить дуже мало.

Сезон варіння сиропу починається зі збору кленового соку через спеціальний жолоб і накопичення його в металевих відрах. Тече такий сік з лютого по квітень. Сік збирають з дорослих дерев. Свіжий кленовий сік схожий на березовий, але він трохи солодший.

Реклама

Щоб сік перетворився на сироп, його виливають на спеціальну велику пательню і годинами випарюють так, щоб він став схожим на рідку карамель. Тому із сорока літрів кленового соку виходить лише літр сиропу.

У промислових масштабах цей солодкий продукт виготовляють на півночі США і Канади. На великих виробництвах уже давно не використовують відер, а до кожного дерева приєднаний окремий трубопровід, по якому сік перекачують просто в цех, де він і стає кленовим сиропом.

Улюблений сніданок американців – це млинці з кленовим сиропом. Пляшка з кленовим сиропом є на кожній кухні жителя США чи Канади. Без цього продукту вони не уявляють життя.

Реклама

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, як приготувати панкейки з кленовим сиропомКанадські панкейки з кленовим сиропом – улюблений сніданок малюків.

Додамо, що актриса Гвінет Пелтроу поділилася рецептом корисного сніданку з горіхами і кленовим сиропом.