Смачніше за суші: в Японії почали продавати борщ і котлети по-київськи

5 грудня 2020, 05:53
Тепер до української кухні зможе долучитися будь-який японець

Фото: посольство України в Японії

Котлету по-київськи і борщ тепер може спробувати будь-який японець, тому що ці популярні в Україні страви почали продавати і в Країні вранішнього сонця.

Про це повідомляється у відеосюжеті новин "Сьогодні".

Реклама

Блюдо з учора надійшло на прилавки японської мережі цілодобових магазинів Mini Stop – це майже 2000 закладів.

Ці магазини навіть розфарбовані символічно: в синьо-жовті кольори. Котлета коштуватиме 250 єн – це 68 гривень. І судячи з відгуків у соціальних мережах, котлети припали до смаку японським жителям.

Відео: Сьогодні

Крім того, інша торговельна мережа National Azabu почала торгувати заправкою для борщу українського виробництва – прямо з Луцька. Аби поласувати українським національним блюдом, кілька ложок заправки досить додати в киплячу воду.

Реклама

У посольстві України це називати лише початком: в майбутньому японці спробують сало і вареники.

Нагадаємо, що минулого році президент України Володимир Зеленський з дружиною відвідали Японію. Сукня Олени Зеленської, в якій вона відвідала церемонію інтронізації імператора Нарухіто, викликала справжній фурор.

Крім того, раніше ми повідомляли про виставку українського традиційного одягу, яка пройшла в токійському фешнколеджі "Bunka Fashion College".