Японець виростив банани з їстівною шкіркою і продає по 6 доларів

29 січня 2018, 04:44
Але найцікавіше – це спосіб вирощування

<p>Фото: en.rocketnews24.com, pixabay.com</p>

Реклама

Японська агропромислова компанія D & T Farm поставляє в один з магазинів міста Окаяма банани специфічного нового сорту . Вони набагато солодший звичайних , а їх шкірку можна їсти разом з м'якоттю . Але найцікавіше – це спосіб вирощування : тропічну рослину піддають дії дуже низьких температур .

Щоб оцінити важливість відкриття японця Сецузо Танаки досить поглянути на відео з міжнародного турніру з тенісу Australian Open , в якому тенісист не зміг впоратися з очищенням банана . А потім ще одного , і ще.

Проблема тенісиста полягала в дуже товстій шкірці бананів ( а не в тому , що він забув їх чистити ) , але тепер вона вирішена . New York Post повідомило читачам про новий сорт банана , який називається " Монгей " – " Неймовірний " на японському сленгу .

Як стверджує представник D & T Farm Тецуя Танака , спочатку спроби виростити такі плоди були чимось на зразок хобі , яким менеджер по технічних розробках Сецузо Танака займався у вільний час , але потім з цього вийшов повноцінний проект .

Щоб виростити банани з їстівною шкіркою , молоді кущі висаджують при температурі в мінус 60 градусів за Цельсієм . Через деякий час їх розморожують і пересаджують в інший грунт . Далі вони ростуть , як і звичайні банани , при плюс 26,5 градусах . Через зміну температури їх зростання сильно прискорюється , а шкірка стає тоншою . За словами Тецуо , на дотик вона нагадує листя салату .

Реклама
Шкірка банана , як стверджує Тецуя , корисна для здоров'я , оскільки містить багато потрібних для організму мікроелементів . Сам банан при цьому солодший , ніж його " родичі " , вирощені звичайним способом , адже містить більшу кількість цукру .

У грудні журналісти з японського порталу SoraNews24замовили собі банан " Монгей " і всі разом спробували його . За їхніми відгуками він має дуже сильний тропічний смак і аромат , так що просто сказати , що він солодший звичайних , – це деяке применшення . Кореспондент навіть сказав , що фрукт нагадує ананас тим , як запах проникає в ніздрі і доходить до самих смакових рецепторів .

Судячи з їх відгуків , якщо є банан прямо з шкіркою , її смак майже не відчувається через солодку м'якоть . Шкірка при цьому досить тонка і легко жується . Один з журналістів спробував їсти шкірку окремо від м'якоті і зауважив , що гіркий присмак все ж відчувається , хоча і не дуже сильно .

Для порівняння він спробував з'їсти шкірку звичайного банана , імпортованого з Еквадору , але це була помилка . Вона була занадто жорсткою і волокнистою , а смак був набагато більш гірким і терпким . Висновок : звичайні шкурки для банана непридатні для поїдання .

Головна проблема з бананами " Монг ей" в тому , що їх занадто дорого вирощувати . Зараз D & T Farm поставляє всього десять таких бананів на тиждень в єдиний магазин , і кожен з плодів коштує близько 5,75 долара .

Втім , Тецуя вже говорить про те , що в майбутньому можливі поставки за кордон – як мінімум до Сполучених Штатів .

Раніше ми писали, що найпопулярніший у світі сорт бананів під загрозою зникнення.

Реклама

Нагадаємо, банани і авокадо можуть попередити інфаркт.