Житель Ісландії пече "вулканічний" хліб у гарячому джерелі

25 жовтня 2016, 21:17
Для випікання потрібні всього лише ємність для тіста, лопата і отвір в землі

В Ісландії, країні вулканів і гарячих джерел, для випічки хліба не потрібна кухня або піч. Щоб перетворити сире тісто у смачний хліб, потрібні всього лише ємність для випікання, лопата і отвір в землі.

Як пише Еater, режисер Елісон Грассо зняла короткометражний фільм про ісландця, який випікає неймовірно смачний "вулканічний" хліб у гарячому джерелі, повідомляє телеканал "112 Україна".

Реклама

Віктор Свейнссон живе в південній частині Ісландії поруч з озером Лейгарватн, відомим своїми гейзерами. Бруд поруч з ними досягає температури 100 градусів за Цельсієм — це менше, ніж у звичайній печі, але достатньо для повільного випікання хліба.

За рецептом Свейнссона, для тіста він бере чотири склянки житнього борошна, дві склянки пшеничного борошна, дві склянки цукру, чотири чайні ложки розпушувача для тіста, літр молока і щіпку солі. Потім кладе тісто в каструлю, щільно закриває її і закопує в бруд на добу. Хліб виходить солодким і по текстурі нагадує кекс.

За словами Елісон Грассо, вона не очікувала, що житній хліб може бути таким смачним.