Англійці виявилися гіршими працівниками в Європі

18 червня 2014, 04:08

Банк Англії поскаржився на низьку продуктивність праці британців

Продуктивність праці британців зараз на 16% нижче, ніж у докризові роки, йдеться в останньому випуску щоквартального бюлетеня Банку Англії. Причини цього явища неясні.

Як передає BBC, навіть з урахуванням похибки в обчисленні цього показника, дефіцит продуктивності є дуже серйозним. Банк Англії відзначив лише помірне поліпшення в 2013 році.

Приблизно половину дефіциту (від 6% до 9%) можна пояснити гіпотезою, що світова криза призвела до фундаментального погіршення виробничих можливостей Великобританії, пише Financial Times.

Показники ефективності праці у Великобританії набагато скромніше, ніж в інших розвинених країнах. За один робочий годину британський працівник виробляє приблизно на 20% менше продукції, ніж працівники інших країн "групи семи". У США продуктивність праці зросла на 7-8% в порівнянні з I кварталом 2008 року, у Франції – трохи більше ніж на 1%, у Німеччині спостерігалося зниження, що не перевищує 2%. Іспанія, яка не входить в "сімку", поліпшила продуктивність приблизно на 13%.

Незважаючи на це, економіка Сполученого Королівства в чому відновлюється значно швидше, ніж в інших державах G7: зростає зайнятість, поліпшується ситуація на ринку житла, хоча обсяг ВВП ще тільки повертається до докризового рівня.

Раніше цього місяця Міжнародний валютний фонд попереджав, що низька продуктивність праці у Великобританії загрожує економіці країни.

Оскільки продуктивність праці допомагає прогнозувати інфляцію, Банк Англії враховує її при формуванні грошово-кредитної політики
.

Реклама

В тренді
Єгипетський суд арештував Ever Given. З власника судна вимагають мільярд доларів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти