Світ може залишитися без шоколаду – вчені

20 листопада 2016, 13:00

Дерева з какао-бобами в Латинській Америці вражає серйозна інфекція

Міжнародна група вчених прийшла до висновку, що незабаром в світі може практично не залишитися шоколаду. Причиною цього стане серйозна інфекція, яка вражає какао-дерева в Латинській Америці, передає MistoNews.

Реклама

Експерти зазначили, що саме Латинська Америка є головним виробником і постачальником какао-бобів, з яких роблять шоколад. На сьогодні проблема ще не встигла завдати серйозного збитку "солодкій промисловості". Але вже через кілька років ця індустрія може зіткнутися з серйозними матеріальними збитками і дефіцитом матеріалу.

Трохи вирішити ситуацію може Африка – регіон, який також займається великими поставками какао-бобів. Однак останнім часом там спостерігається посуха, що значно заважає зростанню дерев. За словами фахівців, вже зараз попит на шоколад починає повільно зростати. Це провокує збільшення цін і посилення конкуренції між виробниками.

В тренді
Лукашенко звільнив власного сина: що відбувається в Білорусі

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти