Названі кращі кухарі в світі

12 травня 2016, 09:30

"Золотого Бокюза" отримала команда з Угорщини

Реклама

Угорських кухарів – в команді шефа Томаша Селя – назвали кращими в світі і вручили їм "Золотого Бокюза", що в світі високої кухні прирівнюють до "Оскару" або "Золотої пальмової гілки" в кіноіндустрії, передає УНН з посиланням на euronews.

Перемогу угорці отримали в рідних стінах – фінал 2016 року відбувся в Будапешті. "До цієї перемоги ми готувалися чотири з половиною місяці – і багато-багато років", – зазначив призер.

"Золотий Бокюз" проводиться з 1987 року, його заснував один з найвідоміших кулінарів Франції Поль Бокюз.

За складністю конкурс порівнюють з Олімпійськими іграми: весь процес проходить під пильною увагою журі, судді оцінюють не тільки вид і смак страви, але і спосіб його презентації, а також чистоту столу після приготування.

В тренді
У Празі стіни посольства РФ облили "кров'ю" загиблих (фото)
Реклама

На цей раз конкурсантам дали завдання приготувати рибну і м'ясну страви – зі стерляді і оленини.

"Це змагання між справжніми шефами, це не телешоу, тут все насправді, як на спортивних змаганнях, все відбувається наживо на очах у глядачів", – зазначив почесний президент змагань Жером Бокюз.

Для експертів успіх угорської команди несподіванкою не став. Вони вже кілька років стежать за "угорської кулінарної революцією": залишивши стереотипні гуляш і паприкаш туристам, місцеві кухарі активно виходять на світовий рівень.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти