Ісландський пекар знайшов бюджетних спосіб випічки хліба без задіяння електрики, дров або газу, готуючи його під відкритим небом.
Сигурдур Рафн Хілмарсон незвичайний пекар з Ісландії. Він готує традиційний хліб на вулканічних гарячих джерелах. Він закопує каструлі з тістом на півметра в землю, де знаходяться гарячі вулканічні джерела і вже за добу отримує свіжоспечений хліб.
Оригінальний рецепт прийшов до нас з Данії. Його можна спекти в печі, але так цікавіше. Такий хліб чимало важить. Адже, на відміну від звичайного тесту, ісландська заготовка дуже щільна. Чи вдасться її спекти, залежить від того, чи достатньо прогріта земля ", – розповів Хілмарсон.
Щотижня пекар готує по 70 буханок хліба на геотермальних джерелах. Представляє їх гостям за старою ісландською традицією – з копченим лососем.