Укладачі славнозвісного міжнародного ресторанного путівника Michelin назвали борщ "емблематичною" для Росії стравою.
Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Michelin Guides 21 грудня.
У компанії оголосили про намір вперше в історії провести оцінку московських ресторанів, зазначивши "багату історію" і автентичність російської кухні.
Інспектори Michelin також вважають, що російські шеф-кухарі "охоче використовують овочі та ароматні трави, які розкривають живі унікальні аромати таких емблематичних перших страв цієї країни, як борщ або розсольник".
Оцінка російських ресторанів намічена на середину 2021 року.
Нагадаємо, що борщ є традиційною українською стравою. Щоб зафіксувати це офіційно, Міністерство культури оголосило про наміри домогтися внесення борщу до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.
В рамках цієї ініціативи Мінкульт вирішив провести змагання з приготування борщу серед членів українського уряду. У конкурсі візьмуть участь міністри екології, культури, закордонних справ і юстиції, а також віцепрем'єр з євроінтеграції.