У Росії вперше винесли вирок за "виправдання тероризму" в ЗМІ

6 липня 2020, 14:59

Стас Кожемякін Стас Кожемякін

Журналістка Світлана Прокоп'єва допустила відповідальність Кремля за теракт у будівлі ФСБ в Архангельську

У Росії засудили до великого штрафу журналістку Світлану Прокоп'єву, яку звинувачували у виправданні тероризму за опубліковану в інтернеті статтю.

Реклама

Про це 6 липня повідомило "Радіо Свобода", з яким співпрацює Прокоп'єва.

Незважаючи на те, що винесений їй московським судом вирок – штраф у розмірі 500 тисяч рублів – виявився значно слабшим за вимоги прокуратури (шість років колонії загального режиму і чотири роки заборони на журналістську діяльність), Прокоп'єва вже висловила намір подати апеляцію і домагатися визнання своєї повної невинності.

Журналістку судили за шпальту про теракт, який в 2018 році в регіональному управлінні ФСБ РФ в Архангельську вчинив 17-річний росіянин Михайло Жлобицький. Незабаром після вибуху матеріал прозвучав в ефірі однієї із псковських радіостанцій, а пізніше був опублікований інтернет-виданням.

В тренді
Коронавірус викликає тромбоз набагато частіше, ніж вакцина – вчені

За припущення, що причиною теракту могла бути державна політика Кремля (підліток, що організував вибух, пояснював свій вчинок фабрикацією справ і тортурами затриманих з боку ФСБ) і що держава може частково нести відповідальність за таку подію, проти Прокоп'євої порушили справу за виправдання тероризму.

Реклама

Вона стала першою російською журналісткою, визнаною винною у виправданні тероризму за статтю в ЗМІ.

Нагадаємо, минулого року в Росії вбили відому правозахисницю Олену Григор'єву після погроз і нападів. Загибла 41-річна активістка брала участь в акціях на підтримку представників сексуальних меншин, кримських татар, а також українських політв'язнів.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти