У Сполучених Штатах до списку основних харчових алергенів внесли кунжут, і тепер виробники повинні маркувати продукцію, що його містить.
Також, згідно з підписаним президентом Сполучених Штатів Джо Байденом законом, у країні збільшать кількість досліджень, спрямованих на боротьбу зі зростанням смертельних алергій, передає Axios.
За даними організації FARE, що досліджує харчові алергії, у США на алергію на кунжут страждають понад 1,5 мільйона людей.
Згідно з новим законом про безпеку харчових продуктів, до січня 2023 року всі продукти, що містять кунжут, повинні бути чітко марковані.
Раніше закон отримав двопартійну підтримку обох палат: у березні його підтримав Сенат, а у квітні – Палата представників Конгресу.
Зазначимо, кунжут став дев'ятим продуктом у списку основних харчових алергенів США, до якого також входять: молоко, яйця, риба, ракоподібні молюски, лісові горіхи, пшениця, арахіс, соєві боби.
Згідно з дослідженнями, кількість небезпечних для життя харчових алергій у дітей щороку з 1997 року збільшувалася на 4%, а кількість відвідувань лікарень швидкої допомоги через анафілаксію, викликану харчовою алергією, за останнє десятиліття збільшилася втричі.
Ми також писали, що в Нью-Йорку зафіксували різку алергічну реакцію на препарат від коронавірусу, створений компаніями Pfizer і BioNTech.