У Північній Кореї розробили спиртне, яке, за словами фахівців з цієї країни, не викликає похмілля, пише тижневик "Пхеньян таймс".
Згідно з повідомленням, ефект похмілля відсутній завдяки інгредієнтам, використовуваним в напої, серед яких – женьшень і рис.
Секрет напою, що отримав назву Koryo Liquor, полягає у використовуваному високоякісному женьшеню і обпеченому клейкому рису, що замінює цукор.
Як зазначається у статті, подібне поєднання "високо оцінене експертами та споживачами, так як напій дуже м'який і такий, який не викликає похмілля".
Крім того, наголошується в повідомленні, обсмажений клейкий рис містить основні амінокислоти, мінеральні речовини і вітаміни, що сприяють розщепленню жиру.
Міцність розробленого північнокорейськими фахівцями напою варіюється від 30% до 40%.
Проте експерти, опитані американським сайтом NK News, який спеціалізується на публікації новин про КНДР, дуже сумніваються в тому, що цей напій дійсно не викликає симптомів, до яких призводить зловживання алкоголем.