На харчові звички людини може впливати генетика – extyst

7 жовтня 2017, 15:38

В ході роботи вченим вдалося виявити дві ділянки ДНК, що несуть відповідальність за підвищену чутливість до деяких смаків

На властиві людині харчові звички здатна впливати його генетика. До відповідних висновків прийшли в ході досліджень вчені з США, що представляють Університет штату Іллінойс, інформує Daily Mail.

В ході роботи вченим вдалося виявити дві ділянки ДНК, що несуть відповідальність за підвищену чутливість до деяких смаків. Відзначається, що одна з ділянок відповідає за те, що індивід не відчуває симпатії до певних продуктів, поки друга навпаки відповідальний за їжу. Так, вчені в рамках дослідження вивчили харчові звички більше 150 дітей, чий вік складав від двох до чотирьох років, до того ж усіх "добровольців" розділили попередньо на три групи.

Виявилося, що за відмову дитини від якоїсь конкретної їжі відповідають гени. Вони здатні посилювати в продуктах гіркий присмак, що робить таке частування в очах дитини менш привабливим, а це лише доводить значиму роль генетики в харчових вподобаннях.

Read more: http://www.orthodox.od.ua/main/19008-na-pischevye-privychki-cheloveka-mozhet-vliyat-genetika-issledovanie.html#ixzz4ulWFoX7p

В тренді
"Кокаїновий рекорд" Європи: в Німеччині та Бельгії перехопили 23 тонни наркотику
Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти