На харчові звички людини може впливати генетика – extyst

В ході роботи вченим вдалося виявити дві ділянки ДНК, що несуть відповідальність за підвищену чутливість до деяких смаків

На властиві людині харчові звички здатна впливати його генетика. До відповідних висновків прийшли в ході досліджень вчені з США, що представляють Університет штату Іллінойс, інформує Daily Mail.

В ході роботи вченим вдалося виявити дві ділянки ДНК, що несуть відповідальність за підвищену чутливість до деяких смаків. Відзначається, що одна з ділянок відповідає за те, що індивід не відчуває симпатії до певних продуктів, поки друга навпаки відповідальний за їжу. Так, вчені в рамках дослідження вивчили харчові звички більше 150 дітей, чий вік складав від двох до чотирьох років, до того ж усіх "добровольців" розділили попередньо на три групи.

Виявилося, що за відмову дитини від якоїсь конкретної їжі відповідають гени. Вони здатні посилювати в продуктах гіркий присмак, що робить таке частування в очах дитини менш привабливим, а це лише доводить значиму роль генетики в харчових вподобаннях.

Read more: http://www.orthodox.od.ua/main/19008-na-pischevye-privychki-cheloveka-mozhet-vliyat-genetika-issledovanie.html#ixzz4ulWFoX7p

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
“Сьогодні” в Telegram Пiдпишись на RSS-канал

Рекомендації

Всі новини
Показати ще
Реклама
Всі новини
Останні новини
Показати ще
Пряма трансляція
Щоденник незалежності 🇺🇦

24 вересня 1991. 🇺🇦24 вересня 1991 Візит голови Верховної Ради України Леоніда Кравчука до Канади завершено...

Зануритись у той день
статистика
Курс гривні СЬОГОДНІ

Валюта

Ціна (грн)

Долар США ($)

26.53

Євро (€)

31.08

Російський рубль (₽)

0.36

Погода
Прогноз на сьогодні
Дізнатися
COVID-19 в Україні
7 866 випадків за добу
Докладніше
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
Сприятливі та небезпечні дні у жовтні
Місячний календар
Як Місяць впливає на наше життя

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти