У Йорданії відкрився незвичайний підземний ресторан, який навряд чи припаде до смаку людям, що страждають від клаустрофобії. Відкрив заклад геофізик і ресторатор за сумісництвом Джордж Халадін.
Спочатку він мріяв облаштувати собі житло у скелі, а тепер зустрічає гостей в підземному ресторані-музеї в місті Мадаба.
"Ми в печері, якій мільйони років. Ми забули про їжу, і навіть заради чого ви прийшли сюди, так цікаво дізнатися історію цього місця", – ділиться враженнями відвідувач Камаль аль-Саді.
Тут немає вишуканих меблів і ультрасучасного ремонту. Обробку ресторану століттями створювала сама природа. Стінам цієї печери не менше 60 млн років, стверджує Халадін.
"Це – природний музей цивілізацій, які залишили тут свій слід", – говорить він.
Понад десять років тому на заході міста Мадаба Джордж шукав печеру, в якій хотів побудувати житло для своєї родини, але коли натрапив на це місце, то вирішив показати його всьому світу.
Спочатку чоловік планував відкрити в ньому музей, але потім у нього виникла ідея, як забезпечити постійний потік відвідувачів.
"У мене з'явилася ідея подавати їжу і напої для відвідувачів. Тоді їм буде цікаво тут, вони будуть запитувати про це місце, а ми все розповімо", – повідав він про свій задум.
Скляна підлога розділяє два рівні печери так, щоб не відволікати відвідувачів від головних експонатів цього місця – древніх стін з візерунками, створеними природою, старовинних інструментів, якими люди раніше обробляли землю, і стародавніх предметів побуту.
Нагадаємо, раніше схожий заклад відкрився в Італії. І хоча акустика в цьому ресторані прекрасна, але ціни – зависокі. Зате туристи насолоджуються Адріатичним морем і скелями.
Також повідомлялося про заклад Alux Caverna Restaurant Lounge у Мехіко, який розташований у печері, вік якої налічує 10 тисяч років.
Крім того, ми писали про американський ресторан, в якому подають найогидніші страви у світі, включно з ферментованим м'ясом акули, салат з кажаном і сир з личинками.