Стали відомі останні слова вбитого журналіста Хашуджі

11 листопада 2018 22:23

Журналіст повідомив, що вбивство Хашуджі тривало близько семи хвилин

Арабський телеканал Al-Jazeera опублікував останні слова саудівського журналіста Джамаля Хашуджі, який був убитий на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Їх телеканалу повідомив журналіст турецької газети Daily Sabah Назіф Караман.

Реклама

"Я задихаюся ... Зніміть цей мішок з моєї голови, у мене клаустрофобія", – наводяться витяги з аудіозапису, нібито зробленого в генконсульстві.

За словами Карамана, на записі чути, що вбивство зайняло близько семи хвилин. Перед тим, як розчленувати труп, вбивці журналіста розстелили на підлозі поліетиленові мішки. Після цього вони упакували частини тіла вбитого в п'ять великих мішків, які завантажили в машину.

Караман додав, що найближчим часом Daily Sabah опублікує деякі фрагменти аудіозапису, на якому відображені останні моменти життя Хашуджі.

Як відомо, турецькі слідчі вважають, що тіло журналіста могли розчленувати і розчинити в кислоті.

Реклама

Нагадаємо, що Хашуджі відправився 2 жовтня в генконсульство своєї країни в Стамбулі для оформлення документів і з тих пір не виходить на зв'язок.

Не пропусти!
Франція – Німеччина: онлайн матчу "групи смерті" Євро-2020
Франція і Німеччина зіграють між собою на Євро-2020

Турецькі власті повідомили про його вбивство, звинувативши в причетності до події 15 співробітників спецназу Саудівської Аравії.

Пізніше журналісти заявили, що вбивство журналіста в саудівському консульстві було записано смарт-годинником Apple Watch і відправлено його нареченій.

Ця історія отримала широкий резонанс у світі і викликала напруженість у відносинах Вашингтона і Ер-Ріяда. Американська сторона обіцяла вжити жорстких заходів, якщо підтвердиться, що до смерті Хашуджі причетна саудівська влада.

.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти