Навіщо в РФ знову палять сир і як перевірити його на шкідливі домішки

1 березня 2017, 12:27
На думку експериментаторів, якщо в складі продукту є шкідливі рослинні жири, то шмат сиру загориться

Фото: AFP

Росіяни палять сир – але тепер не в рамках боротьби з незаконним імпортом, а для перевірки якості продукту. За допомогою вогню мешканці РФ тестують сир на наявність домішок.

На думку експериментаторів, якщо в складі продукту є шкідливі рослинні жири, наприклад, пальмова олія, то шмат сиру загориться.

Реклама

Українські фахівці вважають експеримент помилковим: за їхніми словами, горітиме будь-який сир, незалежно від якості, тому що в ньому завжди є жир.

За словами фахівців, виявити рослинні жири в сирі можна тільки в лабораторних умовах, а звичайному споживачу це не під силу.

Відповідно до експерименту, який провели журналісти "Сегодня", споживачі не тільки не змогли відрізнити продукт з пальмовою олією від українського і імпортного сиру, а й назвали саме його найсмачнішим. При цьому наявність домішок учасники експерименту запідозрили у всіх трьох зразках.

Реклама

Хвилю перевірок сиру вогнем в Росії також викликала недовіра до молочників. Зазначимо, що українські споживачі сиру можуть бути спокійними – жодна експертиза не виявила пальмову олію в продукції найбільших українських сироварів.