Макрон зібрав у себе найкращих кухарів Франції

28 вересня 2017, 14:04
Учасники званого президентського обіду пройдуть відбір за володіння гастрономічним Оскаром

Макрон зібрав шеф-кухарів. Фото: AFP

Президент Франції Еммануель Макрон запросив на обід в Єлисейський палац найкращих кухарів своєї країни, виконавши передвиборчу обіцянку про підтримку французької гастрономії.

Варто зазначити, що перед президентськими виборами Макрон обіцяв підтримку французької гастрономії в усіх її аспектах, оскільки французька кухня – є національною гордістю, то, відповідно, має соціальне, культурне, економічне і навіть дипломатичне вимірювання.

Реклама

"Ви – художники. Кожен з вас, можна сказати, посол, посол емоцій, смаків, відчуттів. У кожного з вас прекрасний досвід і заслужена репутація. Тому я на вас розраховую", – сказав Макрон.

Еммануель Макрон приурочив обід до відбіркового конкурсу "Золотий Бокюз". Поль Бокюз – один з героїв сучасної Франції, має звання шеф-кухаря 20 століття і є кавалером Ордена Почесного Легіону. У 1987 році він заснував "Золотий Бокюз" – найпрестижніший міжнародний конкурс високої кухні. Його ще називають гастрономічним Оскаром.

Участь в "Золотому Бокюз" – це потужний поштовх у моїй кар'єрі. Я працюю в маленькому ресторані провінційного містечка. Зараз ми тут, в Парижі, багато шеф-кухарів, багато експертів і глядачів. Я стану відомим, а це для професії дуже добре", – сказав один з учасників обіду.

Реклама

Зазначається, що відбір пройдуть тільки вісім кухарів, які представлятимуть країну на європейському відборі "Золотого Бокюза", який відбудеться в наступному році в італійському Турині. Гранд-фінал буде приймати Ліон (Франція) в 2019-м, де народився Поль Бокюз і який називають гастрономічною столицею Франції.