Світ може залишитися без шоколаду – вчені

20 листопада 2016, 13:00
Дерева з какао-бобами в Латинській Америці вражає серйозна інфекція

Вчені стверджує, що в світі може не залишитися шоколаду. Фото: misto.news

Міжнародна група вчених прийшла до висновку, що незабаром в світі може практично не залишитися шоколаду. Причиною цього стане серйозна інфекція, яка вражає какао-дерева в Латинській Америці, передає MistoNews.

Експерти зазначили, що саме Латинська Америка є головним виробником і постачальником какао-бобів, з яких роблять шоколад. На сьогодні проблема ще не встигла завдати серйозного збитку "солодкій промисловості". Але вже через кілька років ця індустрія може зіткнутися з серйозними матеріальними збитками і дефіцитом матеріалу.

Реклама

Трохи вирішити ситуацію може Африка – регіон, який також займається великими поставками какао-бобів. Однак останнім часом там спостерігається посуха, що значно заважає зростанню дерев. За словами фахівців, вже зараз попит на шоколад починає повільно зростати. Це провокує збільшення цін і посилення конкуренції між виробниками.