Підготовка обіду глав держав - складне завдання. Фото: un.org
Шеф-кухар ООН Ден Лопес розповів про меню президентів на Генасамблеї. Про це повідомляє Центр новин ООН.
За словами шеф-кухаря, легше нагодувати 4000 осіб з числа співробітників ООН, ніж приготувати закуски і страви для 170-190 глав держав, оскільки звичайно немає такої суворої системи безпеки. Лопес пояснив, що він контролює приготування декількох закусок, основних страв і десертів. Дегустацію вин і страв проводять співробітники протоколу, вони ж вирішують, що будуть готувати для світових лідерів. Дегустація та обговорення можуть затягнутися години на чотири.
Як виявилося, в ООН віддають перевагу класичній французькій кухні. "Тут в ООН вони віддають перевагу класичній французькій кухні. Якось ми готували veal en papillote, chicken mousseline, фуа гра. Вони люблять баранину, телятину, філе міньйон – у всякому разі, за 12 років моєї роботи тут, ці страви були присутні в меню . Ми готуємо щось рибне, щось вегетаріанське", – заявив шеф-кухар.