У Чехії раків використовують для перевірки якості води, з якої готують пиво

29 вересня 2017, 21:27
На найменше забруднення води раки реагують прискореним серцебиттям

Пиво може бути корисним. Фото: pixabay

У Чехії раків використовують для перевірки якості води, з якої готують пиво. До панциру чіпляють датчик, який фіксує пульс. Адже на найменше забруднення води раки реагують прискореним серцебиттям. А щоб результати такого дослідження були гранично точні, до роботи підключили цілий штат членистоногих.

"Якість нашої води контролюють п'ять раків. Проведення від всіх чіпів йдуть до комп'ютерів, і ми бачимо пульс кожного з них в будь-який момент. Якщо пульс змінюється у трьох тварин, значить, якість води змінилася. І ми відразу ж реагуємо", – пояснив Міхал Волдріч, пивовар.

Реклама

Раніше повідомлялося, що студентка наукового факультету Національного університету Сінгапуру винайшла новий вид кислого пива, багатого на пробіотики, здатного нейтралізувати токсини і віруси, а також підтримати імунну систему.

Дівчина визнає, що додавання прибутків у пиво досить "складний трюк", оскільки в цьому напої містяться хмелеві кислоти, що заважають виживанню і зростанню корисних бактерій. Чан проводила експерименти з п'ятьма видами пробіотичних штамів і домоглася успіху з Lactobacillus paracasei.