У США ще один продукт визнали небезпечним алергеном

24 квітня 2021, 23:41
Тепер у списку основних харчових алергенів Сполучених Штатів дев'ять пунктів, і виробники повинні маркувати продукцію, що містить їх

У Сполучених Штатах до списку основних харчових алергенів внесли кунжут, і тепер виробники повинні маркувати продукцію, що його містить.

Також, згідно з підписаним президентом Сполучених Штатів Джо Байденом законом, у країні збільшать кількість досліджень, спрямованих на боротьбу зі зростанням смертельних алергій, передає Axios.

Реклама

За даними організації FARE, що досліджує харчові алергії, у США на алергію на кунжут страждають понад 1,5 мільйона людей.

Згідно з новим законом про безпеку харчових продуктів, до січня 2023 року всі продукти, що містять кунжут, повинні бути чітко марковані.

Раніше закон отримав двопартійну підтримку обох палат: у березні його підтримав Сенат, а у квітні – Палата представників Конгресу.

Реклама

Зазначимо, кунжут став дев'ятим продуктом у списку основних харчових алергенів США, до якого також входять: молоко, яйця, риба, ракоподібні молюски, лісові горіхи, пшениця, арахіс, соєві боби.

Згідно з дослідженнями, кількість небезпечних для життя харчових алергій у дітей щороку з 1997 року збільшувалася на 4%, а кількість відвідувань лікарень швидкої допомоги через анафілаксію, викликану харчовою алергією, за останнє десятиліття збільшилася втричі.

Ми також писали, що в Нью-Йорку зафіксували різку алергічну реакцію на препарат від коронавірусу, створений компаніями Pfizer і BioNTech.