Вітамін D при коронавірусі: що виявили британські вчені

9 листопада 2020, 04:19
Поки дослідження офіційно не підтверджені

Вітаміну D найбільше в рибі, також їм багаті яйця та "кисломолочка"

Британські вчені під час досліджень виявили, що нестача вітаміну D в організмі людини може стати причиною розвитку важкої форми коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомив керівник незалежної дослідницької групи Гаррет Девіс, передає британське видання Express.

Реклама

Дослідники проаналізували "щоденні глобальні звіти про смерті та одужання" від COVID-19 і з'ясували, що в регіонах, де поширений сезонний дефіцит вітаміну D, частіше реєструються випадки важкого перебігу коронавірусу.

Була виявлена "вражаюча кореляція між тяжкістю COVID-19 і широтою" – у північній півкулі, де поширений сезонний дефіцит вітаміну D, реєструвалися важкі випадки.

"Вітамін D критично важливий для імунної функції. Коли рівень вітаміну D високий, вроджена імунна система сильна", – стверджує Девіс.

Реклама

Тому, хоча дослідження ще офіційно не підтверджені, керівник дослідницької групи рекомендує приймати вітамін D для профілактики захворювання.

Нагадаємо, в українському Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що пацієнти, у яких був підтверджений коронавірус, перестають бути поширювачами інфекції після 10 днів лікування.