У лікарню після перекусу. У Херсонській області люди отруїлися шашликом і люля-кебабом. Купили їх у відділі готової продукції в супермаркеті. А на наступний день з діагнозом сальмонельоз виявилися в інфекційному відділенні.
Підприємці не поспішали розповідати, з чого і в яких умовах готують страви. Двічі ігнорували співробітників Держпродспоживслужби і пустили на перевірку тільки з рішенням суду.
Кишкова паличка і антибіотики, чого тільки не знаходять у магазинних товарах, кажуть захисники прав споживачів. Крім громадських діячів, якість зараз ніхто не контролює.
Як зазначається, особливо обережними потрібно бути з рибними продуктами. Безпечніше купувати живу рибу і краще на ринках, каже голова асоціації рибалок. Мовляв, у супермаркетах – безвідходне виробництво.
Підозру у покупців повинна викликати низька ціна продукції. Тому громадські працівники рекомендують не гнатися за дешевизною і з не довіряти зниженим у ціні продуктам.
Як повідомлялося, в Хмельницькій області отруїлися школярі: напередодні в інфекційне відділення Городоцької райлікарні госпіталізували дев'ять дітей – це учні різних класів Скіпчанської школи.
Читайте також:
- Масове отруєння у Львові: збудник знайдений, хворі йдуть на поправку
- На Хмельниччині отруїлися школярі
- Масове отруєння рибою у Львові: сальмонела і "війна" стихійній торгівлі
- Масове отруєння рибою у Львові: число постраждалих невблаганно зростає
- Масове отруєння рибою у Львові: нові подробиці
- Газова "атака" в Лондоні: постраждали 6 людей