У чому секрет справжньої італійської піци

28 січня 2018 2:46

Піца, приготовлена за всіма правилами – дійсно особлива. Італійський варіант – ні з чим не сплутати

Піца під охороною ЮНЕСКО. Всесвітньовідома італійська страва включили до списку Всесвітньої нематеріальної спадщини. Чим піца, приготована в Італії відрізняється від піци, приготованої в десятках інших країн? Щоб з'ясувати це кореспондент Сьогодні Віра Свердлик вирушила на батьківщину піци – в Італії.

Борошно, вода, дріжджі, оливкова олія – класичні інгредієнти для тіста. Але навіть з такого звичайного набору продуктів можна створити справжній шедевр. Це довели італійці. Їх техніка роботи з тестом – отримала визнання ЮНЕСКО і стала культурною спадщиною людства
.

Реклама

ПрофесійнийпіцайолаРафаелокаже:майстернопрацюватизтестом-цемистецтвоіне кожномувонопоплечу.Тістонівякому разіне можнарозгортатикачалкою-воновтратитьпишність.Його,навпаки,потрібнонасититикиснем-адляцьогопідкинутивповітря.

Алесправа нетількивтехніці.Приготуванняпіцидляіталійців-цевпершучергу,історіятакультура.


"Минамагаємосязберегтицюкультуру.Єпіцайолаякіготуютьза старими рецептами.Їхпередаютьзпоколіннявпокоління.Миготуємонашіпіцивдров'янихпечах.Асекрет?Звичайноє!Мивикористовуємотількисвіжіпродукти",-розповідаєРафаело

Піца,приготовленаза всіма правилами-дійсноособлива.Італійськийваріант-нізчим не сплутати.

В тренді
Екстрена посадка літака Belavia: яку компенсацію отримали пасажири
Тісто-не можебутигумовим,якевижуєтеіз зусиллям.Вононе можебутизанадтотовстим.Трошкимаєхрустіти.У справжній італійській піці-тількимоцарела,томатнийсоусіпарулисточків базиліка.І все.

Алесмак-не головнийкритерійвкулінарномуконкурсіЮНЕСКО.Щоборганізаціявизналаблюдо-потрібнодовестийогокультурнуцінність.Країниподаютьжуріцілідослідження,знімаютьісторичніфільмиізахищаютьсвоєблюдопередкомісією,якстудент-дипломнуроботу.
Визнаннянаціональної страви-всесвітньоюкультурною спадщиноюне даєнічогокрімдиплома.Алесамстатусстаєбонусомвпитаннімодногонинігастро-туризму.Деякімандрівникиприїжджаютьвкраїнутількизарадитого,щобспробуватистрави,які охороняютьсяЮНЕСКО.

Середтаких:азербайджанськадолма,вірменськийлаваш,корейськакапуста.Аосьукраїнськогоборщучиварениківнемає.Їхнаконкурспоки неподавали.Алецене заважаєнамїхлюбитиінимипишатися.І-цесаметойвипадок,коливартопоквапитися.Аджеіталійці-своєї перемогичекали7років.

Реклама

Раніше ми писали, що кур'єр в ліфті з'їв піцу, яку розвозив.

Також дивіться,як приготувати піцу на хлібі за 5 хвилин.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти