У яловичині з Польщі виявили сальмонелу

22 лютого 2019, 15:00

Деяка кількість зараженого м'яса потрапила також в Словаччину

У яловичині, яка надійшла в країну з Польщі, виявлена ​​сальмонела. Про це офіційний представник Єврокомісії з Чехії Анка Падурару поінформувала ЄК.

Реклама

"Ми підтримуємо контакт з владою обох країн з цього питання. Система швидкого оповіщення щодо продовольчої безпеки була повідомлена 20 лютого. Єврокомісія закликає всі держави-члени використовувати цю систему для швидкого обміну інформацією, і ми завжди готові допомогти такому обміну", - сказала прес- секретар.

За її словами, це дозволяє швидше знайти причину зараження продуктів і вжити заходів для запобігання подібному зараженню надалі. Тому важливо, щоб система швидкого оповіщення використовувалася коректно.

Представник Єврокомісії також пояснила, що контроль над м'ясним імпортом в Чехію здійснюють національні влади.

"Європейське законодавство передбачає можливість того, щоб держава-член ЄС застосовувала відповідні заходи щодо продовольчих продуктів, які можуть становити ризик для здоров'я. Рішення приймаються по кожному конкретному випадку після оцінки, зробленої компетентними службами", - продовжила Падурару.

Реклама

При цьому вона зазначила, що вжиті заходи повинні бути пропорційними і відповідати виявленому ризику.

Крім того, стало відомо, що деяка кількість зараженого м'яса потрапила також до Словаччини. Звіт про проблему вже відправлено до Польщі. складений план, спрямований на виправлення виявлених порушень. При цьому А.Падурару ухилилася від додаткового питання про ступінь серйозності цих порушень. Вона запропонувала дочекатися офіційної публікації звіту.

В тренді
В Ізраїлі обрушилася трибуна синагоги – понад 160 постраждалих та двоє загиблих (оновлено)
В тренді
Ліквідація бойовиків і знищення штабу ХАМАС – Ізраїль завдає удару по сектору Газа (відео)
Фото: REUTERS/Mohammed Salem
В тренді
Ракетні обстріли, протести в Європі та евакуація українців – головне про конфлікт в секторі Газа

Нагадаємо, Державна служба статистики повідомила, що щорічно в Україні скорочується виробництво свинини: в 2018 році було вироблено 200 тис. тонн цього виду м'яса, що на 9,3% менше, ніж в 2017 році. Якщо розглядати це в річному вимірі, грудень 2017 го до грудня минулого року, то виробництво свинини впало на 11,7%.

При цьому експерти вважають, що Україна має всі шанси стати світовими лідером з виробництва свинини, адже перед сучасним свинарством стоїть завдання нагодувати зростаюче населення планети, а також заповнити прогалини у виробництві.

У січні експерти анонсували зростання цін на м'ясо:

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти