У Швейцарії співробітник музею помер від отруєння невідомою речовиною

11 серпня 2018, 12:08

Влада з'ясовує причину смерті працівника музею і природу отруйної речовини

У Швейцарії проводять розслідування смерті від отруєння невідомою токсичною речовиною співробітника Базельського музею історії фармацевтики. Про це повідомило в суботу Швейцарське телеграфне агентство

 
"По тривозі були підняті рятувальні служби, тому що в Базельському музеї історії фармацевтики один зі співробітників був виявлений бездиханним". - сказано в повідомленні. Встановлено, що НП сталася в кімнаті, де зберігаються токсичні речовини.

"Лікар констатував смерть. Доступ до музею і вулиць Шнайдергассе і Тотенгесляйн був тимчасово заблокований. Три працівника музею були евакуйовані, ніхто не постраждав", – також говориться в повідомленні.

З міркувань безпеки були мобілізовані фахівці професійної рятувальної служби Базеля і промислової пожежної служби, а також запрошений консультант з хімії. В результаті проведених замірів "не було виявлено хімічних речовин, які становлять небезпеку для навколишнього середовища", вказує прокуратура. За її даними, відсутні ознаки "стороннього впливу або нещасного випадку".

Як зазначає агентство, влада з'ясовує причину смерті працівника музею і природу отруйної речовини.

Раніше влада Великобританії підготувала матеріали, щоб запитати у Росії екстрадицію двох росіян, яких
 
слідство підозрює у скоєнні хімічної атаки в Солсбері. 

Ранішеслідчівстановили,щоємність,вякіймістилосяречовинаіякимотруїлисяСкрипаліне може бути тим флаконом, який у червні виявили жителі Еймсбері Чарльз Роулі і Дон Стерджесс.

Нагадаємо,щоне такдавнослідчіу справіпро отруєнняколишньогоофіцераГРУСергіяСкрипалятайогодочкиЮліївбританськомуСолсберіпоказали ключовим свідкам фотографію ймовірного підозрюваного.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти