На Близькому Сході знайшли зростаючу "мертву зону"

29 квітня 2018, 04:16

Площа, де спостерігається гіпоксія, приблизно дорівнює площі Шотландії і продовжує зростати

Вчені зі Східної Англії виявили локацію, де різко знижується рівень кисню. Вона знаходиться в затоці Омана (західна частина Аравійського моря). Місце вдалося виявити за допомогою роботів Seaglider, про це повідомляється в прес-релізі на EurekAlert !.

Для того, щоб обчислити насиченість кисню використовували два автономних незаселених підводних апарати, здатних спускатися на глибину 1000 м і працювати протягом декількох місяців. Вони підтримували зв'язок із супутниками і склали карту розподілу кисню в морських водах. Виявилося, що площа мертвої зони, де спостерігається гіпоксія, порівнянна з площею Шотландії і продовжує рости.

Зазвичай такі зони кисневого мінімуму зустрічаються на глибині 200-800 метрів, вони з'являються в результаті потепління води і збільшення концентрації органічних речовин, які надходять з суші разом зі стічними водами і добривами.

Варто відзначити, що за прогнозами буде спостерігатися продовження зниження рівня кисню в Світовому океані протягом поточного сторіччя і збільшення кількості зростаючих мертвих зон.

Раніше ми писали, що група американських вчених виявила, що в Мексиканській затоці
 біля берегів США сформувалася велика
мертва зона —ділянкапозбавленоїкиснюводиплощеюблизько23тисячквадратнихкілометрів.

Реклама

Також в Гренландії на крижаному щиті виявлено "темну" зону, яканесезагрозу всьомулюдству.

В тренді
"Політичному ісламу тут не місце": в Швейцарії підтримали заборону на паранджу


Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти