Японець виростив банани з їстівною шкіркою і продає по 6 доларів

29 січня 2018, 04:44

Але найцікавіше – це спосіб вирощування

Реклама

ЯпонськаагропромисловакомпаніяD&T FarmпоставляєводинзмагазинівмістаОкаямабананиспецифічногоновогосорту.Вонинабагатосолодшийзвичайних,аїхшкіркуможна їстиразомзм'якоттю.Аленайцікавіше-цеспосібвирощування:тропічну рослинупіддають діїдуженизькихтемператур.

ЩобоцінитиважливістьвідкриттяяпонцяСецузоТанакидоситьпоглянутинавідеозміжнародноготурніруз тенісуAustralian Open,вякомутенісистне змігвпоратисязочищеннямбанана.Апотімщеодного,іще
.

Проблематенісистаполягалавдуже товстійшкірцібананів(а невтому,щовінзабувїхчистити),алетепервонавирішена.New York Postповідомилочитачампро новий сортбанана,якийназивається"Монгей"-"Неймовірний"наяпонськомусленгу.

ЯкстверджуєпредставникD&T FarmТецуяТанака,спочаткуспробивиростититакіплодибуличимось на зразокхобі,якимменеджерпотехнічних розробкахСецузоТанаказаймавсяу вільнийчас,алепотімзцьоговийшовповноціннийпроект.

Щобвироститибананизїстівною шкіркою,молодікущівисаджуютьпритемпературівмінус60градусівза Цельсієм.Черездеякийчасїхрозморожуютьіпересаджуютьвінший грунт.Далівониростуть,якізвичайнібанани,приплюс26,5градусах.Череззмінутемпературиїхзростаннясильноприскорюється,ашкіркастає тоншою.ЗасловамиТецуо,надотиквонанагадуєлистясалату.

Шкіркабанана,якстверджуєТецуя,кориснадляздоров'я,оскільки міститьбагатопотрібнихдляорганізмумікроелементів.Самбананприцьомусолодший,ніжйого"родичі",вирощенізвичайнимспособом,аджемістить більшукількістьцукру.

У грудні журналісти з японського порталу SoraNews24замовилисобібанан"Монгей"івсіразомспробувалийого.За їхніми відгукамивінмаєдужесильний тропічнийсмакіаромат,такщопростосказати,щовінсолодшийзвичайних,-цедеякеприменшення.Кореспондентнавітьсказав,щофруктнагадуєананастим,якзапахпроникаєвніздріідоходитьдосамихсмаковихрецепторів.

В тренді
Британські вчені з'ясували, для кого COVID-вакцини ефективніші
Реклама

Судячи з їх відгуків,якщоєбананпрямозшкіркою,їїсмакмайжене відчуваєтьсячерез солодкум'якоть.Шкіркаприцьомудоситьтонкаілегкожується.Одинзжурналістівспробувавїстишкіркуокремовідм'якотіізауважив,щогіркийприсмаквсежвідчувається,хочаіне дужесильно.

Дляпорівняннявінспробувавз'їстишкіркузвичайногобанана,імпортованогозЕквадору,алецебулапомилка.Вонабулазанадтожорсткоюіволокнистою,асмакбувнабагатобільшгіркимітерпким.Висновок:звичайнішкуркидлябанананепридатнідляпоїдання.

Головнапроблемазбананами"Монгей"втому,щоїхзанадтодороговирощувати.ЗаразD&T Farmпоставляєвсьогодесятьтакихбананівна тижденьвєдиниймагазин,ікожензплодівкоштує близько5,75долара.

Втім,Тецуявжеговоритьпро те,щовмайбутньомуможливіпоставкизакордон-якмінімумдо Сполучених Штатів.

Раніше ми писали, що найпопулярніший у світі сорт бананів під загрозою зникнення.

Нагадаємо, банани і авокадо можуть попередити інфаркт.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти