Японська агропромислова компанія D & T Farm поставляє в один з магазинів міста Окаяма банани специфічного нового сорту . Вони набагато солодший звичайних , а їх шкірку можна їсти разом з м'якоттю . Але найцікавіше – це спосіб вирощування : тропічну рослину піддають дії дуже низьких температур .
Щоб оцінити важливість відкриття японця Сецузо Танаки досить поглянути на відео з міжнародного турніру з тенісу Australian Open , в якому тенісист не зміг впоратися з очищенням банана . А потім ще одного , і ще.
Проблема тенісиста полягала в дуже товстій шкірці бананів ( а не в тому , що він забув їх чистити ) , але тепер вона вирішена . New York Post повідомило читачам про новий сорт банана , який називається " Монгей " – " Неймовірний " на японському сленгу .
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Щоб виростити банани з їстівною шкіркою , молоді кущі висаджують при температурі в мінус 60 градусів за Цельсієм . Через деякий час їх розморожують і пересаджують в інший грунт . Далі вони ростуть , як і звичайні банани , при плюс 26,5 градусах . Через зміну температури їх зростання сильно прискорюється , а шкірка стає тоншою . За словами Тецуо , на дотик вона нагадує листя салату .
У грудні журналісти з японського порталу SoraNews24замовили собі банан " Монгей " і всі разом спробували його . За їхніми відгуками він має дуже сильний тропічний смак і аромат , так що просто сказати , що він солодший звичайних , – це деяке применшення . Кореспондент навіть сказав , що фрукт нагадує ананас тим , як запах проникає в ніздрі і доходить до самих смакових рецепторів .
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Судячи з їх відгуків , якщо є банан прямо з шкіркою , її смак майже не відчувається через солодку м'якоть . Шкірка при цьому досить тонка і легко жується . Один з журналістів спробував їсти шкірку окремо від м'якоті і зауважив , що гіркий присмак все ж відчувається , хоча і не дуже сильно .
Раніше ми писали, що найпопулярніший у світі сорт бананів під загрозою зникнення.
Нагадаємо, банани і авокадо можуть попередити інфаркт.