У Чехії раків використовують для перевірки якості води, з якої готують пиво. До панциру чіпляють датчик, який фіксує пульс. Адже на найменше забруднення води раки реагують прискореним серцебиттям. А щоб результати такого дослідження були гранично точні, до роботи підключили цілий штат членистоногих.
"Якість нашої води контролюють п'ять раків. Проведення від всіх чіпів йдуть до комп'ютерів, і ми бачимо пульс кожного з них в будь-який момент. Якщо пульс змінюється у трьох тварин, значить, якість води змінилася. І ми відразу ж реагуємо", – пояснив Міхал Волдріч, пивовар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Раніше повідомлялося, що студентка наукового факультету Національного університету Сінгапуру винайшла новий вид кислого пива, багатого на пробіотики, здатного нейтралізувати токсини і віруси, а також підтримати імунну систему.
Дівчина визнає, що додавання прибутків у пиво досить "складний трюк", оскільки в цьому напої містяться хмелеві кислоти, що заважають виживанню і зростанню корисних бактерій. Чан проводила експерименти з п'ятьма видами пробіотичних штамів і домоглася успіху з Lactobacillus paracasei.
Читайте також:
- Під Києвом поліція "накрила" підпільний пивний цех
- Дженніфер Лоуренс розповіла про свою п'яну витівку в барі
- Октоберфест 2019: цікаві факти про пивне свято осені
- У Дніпрі зібралися пивні колекціонери
- Мільйони любителів пива поспішають на Октоберфест
- Футболісти "Кальярі" пригостили пивом робочих, що побудували стадіон за 124 дні
- На виставці в Іспанії Росія представила українське пиво як своє – соцмережі
- В Україні виробляють все менше горілки і пива